Перереєстрація авто - в два кліки у Дії

За матеріалами інтернет-видань 20.12.2023 270
Перереєстрація авто - в два кліки у Дії

Для водіїв цифровізували одну з найочікуваніших послуг -  перереєстрацію авто. Повідомив Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації України.
Він, зокрема, зазначив, що продати чи придбати автівку можна в кілька кліків у Дії — без сервісних центрів, зайвих перевірок, довгої експертизи й посередників.
Процес став значно прозорішим, перевірка авто та користувачів автоматична — без участі адміністратора. Це прибирає людський фактор та корупційні ризики.
Перереєструвати авто в Дії просто, майже як замовити доставку.

  • Продавець генерує в Дії посилання або QR-код → покупець його сканує → погоджується з умовами → вибирає номер і версію техпаспорта: пластик та електронне свідоцтво в Дії або тільки електронне свідоцтво. До речі, номери можна залишити старі або замовити нові.

Фізичний техпаспорт і номер можна замовити на відділення Укрпошти. Сервісний центр перевірить договір. Після успішної перевірки зможете підписати його, а потім обмінятися грошима та авто. На першому етапі сервіс доступний для легкових автівок, мотоциклів і мопедів.

"Понад мільйон українців щорічно купують чи продають авто. Раніше для цього доводилося ходити в сервісні центри МВС, стояти в чергах та купувати «бігунки», чекати оплати до банку й платити комісію.
За час тестування послуги в Дії вже перереєстрували 65 автівок. Купуйте та продавайте авто онлайн, діліться фідбеком, а ми продовжуємо робити послуги за два кліки", - зауважив Міністр.

 

Послуга реалізовується Мінцифрою разом з Міністерством внутрішніх справ, Головним сервісним центром МВС, ДП «Інфотех» та АТ «Укрпошта».

FEDOROV

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ