Перещепинська територіальна громада отримала 22 тонни насіннєвої картоплі

За матеріалами інтернет-видань 20.04.2022 657

До міста Перещепине Новомосковського району завезено 22 тонни насіннєвої картоплі. Це гуманітарна допомога відмінної якості для підтримки мешканців ТГ і особливо переселенців. Про це 19 квітня повідомив у відеосюжеті на своїй сторінці у FB  голова Перещепинської міської ради Ярослав Цвіркун.
Він сказав, що в старостинських округах мають упорядкувати списки людей, котрим буде надана картопля для саджання, і забезпечать її доставку.
За словами організатора гуманітарної акції Максима Максимова, це перша машина з гуманітарною допомогою для Перещепинської ТГ, яку фінансує  Всесвітня організація продовольства,  підрозділ ООН. І перші 440 сімей зможуть посадити картоплю і підготуватися до майбутньої зими.

"Я сподіваюсь, до кінця тижня ми зможемо привезти і другу фуру з насінням картоплі. Ми ще плануємо завезти насіння 10 видів овочевих культур", - зазначив Максим Максимов.

Як запевнив Ярослав Цвіркун, у громаді будуть  жорстко контролювати, аби  ця картопля не потрапила на базар. Вона не для  продажу і споживання.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ