Перевезення зерна залізницею вигідніше, ніж автотранспортом, - «Укрзалізниця»

Новини компаній 22.03.2024 365
Перевезення зерна залізницею вигідніше, ніж автотранспортом, - «Укрзалізниця»

АТ «Укрзалізниця» закликає відправників збільшувати перевезення зерна залізничним транспортом та використовувати при перевезені вагони «Укрзалізниці».
Зазначається, що, за попередніми розрахунками, у наступному місяці очікується зменшення вартості використання зерновозів АТ «Укрзалізниця» з 1250 грн/доба до 1100 грн/доба.

Наголошується, що залізниця є більш вигідною альтернативою автомобільним перевезенням.  Один залізничний вагон транспортує приблизно 65 тонн зерна, що дорівнює  обсягу перевезення майже 3 автомашин.
При перевезені зерна залізницею відправники та отримувачі витрачають в 3 рази менше часу на відбір зразків зерна із вагону та проведення лабораторних досліджень зразків;
при вивантажені зерна із вагонів немає потреби задіювати додаткове розвантажувальне обладнання - підйомники для автомобілів та інше. А це в свою чергу, веде до суттєвої економії енергоресурсів, людських  ресурсів та підвищення продуктивності підприємств.
Наразі загальна вартість перевезення 1 тонни  зерна в експортному сполучені в напрямку портів  у зерновозах АТ «Укрзалізниця» в залежності від відстані  перевезення (400-700 км) становить від 14,1 $/тн до 21,7$/тн.

 

Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia

Валерий Ткачев

 

 

 

 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ