Перша річниця свята і неспокійна ніч у Дніпропетровщині

За матеріалами інтернет-видань 28.07.2022 354
Монумент «Батьківщина мати», Київ
    Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук привітав жителів Січеславщини із сьгоднішнім величним святом, розповів про нові нічні злочини орок та закликав боронити Свободу і Незалежність Держави усіма доступними кожному засобами від зазіхань кремлівської злочинної зграї:
- З Днем Української Державності, друзі!
Цьогоріч ми вперше святкуємо дату, яка нероздільно пов'язана із тисячолітніми традиціями, з історією конституціоналізму України, із прагненням свободи та самостійності.
Українському державотворенню – не 30, як дехто вважає, а понад тисячу років. Тисяча років історії, характеру та української самобутності. Своїм корінням наше державотворення сягає часів заснування Києва. Міста, з якого почалася велична історія могутньої держави.
Маємо знати та пишатися досягненнями нашої країни на шляху її становлення. Бо пишатися справді є чим. Є історія, яку ми маємо пам’ятати і захищати.
Відзначаючи сьогоднішню дату, українці засвідчують повагу до свого минулого і сьогодення, до рідної землі, наших звичаїв та традицій. Повагу до видатних постатей, відомих представників нашої національної еліти – борців за незалежність України, яку відстоювали українці всіх часів. Нашим пращурам довелося здобувати право на вільне життя. Це ж відбувається і зараз: українські захисники мужньо боронять державу, відстоюють її суверенітет та волю для кожного з нас.
Минула ніч в Січеславщині теж не була спокійною. Маємо обстріли декількох населених пунктів у Криворізькому районі.
🔺Вночі ворог з «Ураганів» обстріляв Малу Костромку: в селі пошкоджені три домоволодіння, господарчі споруди, водопровід та газопровід. Постраждалих немає.
Касетними боєприпасами окупанти також вдарили по Апостолівській громаді, селу Українка. В населеному пункті виявлені снаряди, які не здетонували, на місці працюють вибухотехніки. Головне – люди неушкоджені, інформація щодо руйнувань з‘ясовується.
Поцілили і по околицям Зеленодольська. На щастя, минулося без жертв і без руйнувань.
🔺У всіх інших районах ніч минула без надзвичайних ситуацій. Наразі ситуація в області і на її кордонах контрольована.
Після всіх викликів, які випали на долю українців, всього, що довелося пережити країні за останні вісім років війни на Донбасі, п’ять місяців повномасштабного воєнного вторгнення російської федерації – ми нізащо, ніколи й нікому не віддамо свою свободу.
Слава нашим захисникам!
Слава Україні!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ