Перші вироби жінки-коваля з Рівненщини - скоби для ЗСУ

За матеріалами інтернет-видань 20.03.2024 459
Перші вироби жінки-коваля з Рівненщини - скоби для ЗСУ

Як розповіли у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, доки чоловіки захищають кордони країни,  жінки заступають їх на робочих місцях.

"70% наших слухачів нині – жінки. Ми спостерігаємо поступове згладжування, так званих, гендерних кордонів в обранні професії. Чому це відбувається? Тому що прогрес не стоїть на місці і технологічий процес у так званих чоловічих професіях суттєво полегшився. Тому жінки фізично можуть витримувати ці навантаження», - зазначила заступниця директора з методичної роботи Оксана Зигалова.

Вона повідомила, що в Олександрійському навчальному відділенні дві жінки, серед яких переселенка, навчалися за професією «Електрозварник ручного зварювання 2 розряду». Серед випускників є жінки-верстатниці деревообробних  верстатів, фахівчині ІТ-сфери. Є приклад, коли жінки отримували права водія категорії С, тобто має право керувати вантажівкою та трактором.
Нині вже друга жінка в історії Гощанського навчального відділення опановує професію коваля.
Одна з них – Тетяна Поліщук. Чоловік нині на фронті, тож усі клопоти – на її плечах. Жінка вирішила спробувати себе у новій професії і говорить, що вона їй подобається.

«Полюбила практичні заняття у майстерні. Приємно відчувати, що ти можеш зробити елемент до кованого виробу із розжареного прута арматури. А перші мої вироби – скоби для ЗСУ», - поділилися жінка.

 

Рівненська обласна державна адміністрація

 

 

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ