Перший робо мобіль отримав дозвіл їздити дорогами Європи

За матеріалами інтернет-видань 03.12.2021 464

Французький стартап EasyMiles 2015 року випробовував свій автомобіль EZ10 у більш ніж 30 країнах по всьому світу. А тепер почне розвозити пасажирів кампусами та індустріальними парками з вересня 2022 року.

Ключовими стали випробування EZ10 у кампусі медичної компанії Oncopole у Тулузі, коли шатл курсував між головним входом та парковкою, між якими 600 метрів, при цьому ділив дорогу з пішоходами, велосипедами, автомобілями та іншими автобусами. Довівши безпеку та надійність послуги, компанія EasyMile стала першою в Європі, яка отримала від французького уряду дозвіл  на використання транспорту з четвертим рівнем автономності на громадських дорогах з вересня 2022 року. 

Четвертий рівень автономності означає, що транспортний засіб може працювати без водія за кермом, якщо не залишає меж розміченої території. Кількість компаній, які отримали від регуляторів дозвіл на використання технології автономного управління на громадських дорогах досягло семи. Компанія позиціонує його як автономне транспортне рішення для приватних кампусів, промислових об'єктів, аеропортів, бізнес-парків.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ