«Петриківка» на воротях: хату знайдуть за красою

За матеріалами інтернет-видань 27.06.2022 383
«Петриківка» на воротях: хату знайдуть за красою

Де ми тільки Петриківський розпис не зустрічаємо! Він неймовірно виграє як оздоба на тарілках, ложках, цукорницях, булавах, писанках, підковах, картинах, футболках, спідницях, взутті, рушниках,  хустинах... можна і більше згадати. А от на воротях? Не бачила до сьогоднішнього дня.
У FB на своїй сторінці Володимир Величко розмістив неперевершену світлину, де "петриківка" лагідно обнімає ворота господаря. Він, зокрема, додав, що мріяв про це давно. І мрію справдили  видатні петриківські майстри - Микола Петрович Іщук і Юлія Груниста.
 

"Після того, як я близько познайомився з Петриківщиною, я не тільки був зачарований неповторним петриківським розписом, а і вражений чудовими людьми, серед яких я надбав багато справжніх друзів. У мене давно з’явилась мрія опанувати «петриківкою» та  розмалювати багато чого у себе в домі. І ось це бажання пересилило всі відмовки, і я вирішив розпочати з воріт. Бо це значно полегшить пояснення, як мене знайти. Взяв олівця і намалював схему розпису однієї з півсотні автобусних зупинок розписаних минулого року по всій області кращими майстрами Петриківки. Це було досить просто. А от коли подумав переходити до фарби, то зрозумів, що таки знань малувато. Згадав, що мені обіцяв провести майстер-клас один з кращих майстрів розпису, мій добрий друг – Петрович (Іщук). Той відразу зголосився і я став його чекати. Він приїхав не сам, а з чарівною майстринею Юлію Грунистою. І вони за декілька годин перетворили мої сіренькі ворота на витвір мистецтва, за що я їм безмежно вдячний. Сподіваюсь, що я багато чому у них навчився і спробую продовжити втілювати свою мрію", - розповів Володимир Величко.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ