Під Бахмутом загинула парамедикиня Яна Рихліцька, «Янгол бійців»

За матеріалами інтернет-видань 05.03.2023 881

 Під Бахмутом загинула 23-річня медикиня Яна Рихліцька – Східний варіант

    На фронті тяжка втрата: парамедикиня Яна Рихліцька загинула під час евакуації поранених.

    Під Бахмутом під час евакуації поранених у п’ятницю, 3 березня, загинула 29-річна волонтерка, військовослужбовиця, бойова медикиня 93-ї бригади "Холодний Яр" Яна Рихліцька.

Про це повідомив у Facebook Тактична медицина "Північ", а також пишуть друзі та побратими Яни.

    Її називали на фронті "Янголом бійців".

    У Мережі розповідають, що до повномасштабного вторгнення росії дівчина працювала в ІТ-компанії, після 24 лютого 2022 року почала активно волонтерити, а у травні пішла служити парамедикинею і врятувала не одне життя.

    "Дівчинка з косичками. Багато хто працював на стабпунктах і зустрічав дівчинку з косичками. Більше не зустрінете, її вбила росія. Бойова медикиня Яна (“Яра”) Рихліцька та санітар загинули під час евакуації поранених під Бахмутом", - пише один із її товаришів.

©

    "Стабілізаційний пункт – це місце, де поранених, витягши з поля бою, перев'язують і готують до довгої дороги до медиків. Щоб дожили. Потік поранених, який був на Бахмуті, я навіть осягнути не можу. Але коли я спитала "як вони", (Яна – ред.) відписала: "поки весело, цілі" . За кілька годин до того, як їхня медична евакуаційна автівка потрапила під обстріл", – пише подруга Яни Тетяна Зенарт.

    Побратими згадують також Яну як "промінчик сонця і позитив" 93 бригади "Холодний Яр".

    "Завжди мільйон питань, смілива та допитлива, ось така вона - Яра, запам‘ятається нам…", - пише лікар анестезіолог - інструктор TCCC у Збройні Сили України Микола Дем'янюк.

    Друзі Яни наголошують, що дівчина була найкраща у всьому і "вклала в перемогу України стільки, як мало хто робив". 

      "Ти вклала в перемогу стільки, як мало хто робив. Без тебе не відбувалося б наших волонтерських чудес, ти найкраща була у всьому. У результаті віддала найдорожче. Шкода тільки, що перемогу не побачила. Але ти знаєш, що вона буде. Ми не зупинимося, саме через таких, як ти", – йдеться в повідомленні її подруги Тетяни у Facebook.

    Світла пам'ять Янголу бійців...

    "ТСН".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ