Під час війни стають в нагоді альтернативні логістичні рішення

Новини компаній 01.04.2024 379
Під час війни стають в нагоді альтернативні логістичні рішення

У 2024 році Проєкт USAID, продовжуючи підтримувати агроекспортерів, придбав 85 вагонів- зерновозів для «Луї Дрейфус» (LDC), одного з найбільших експортерів українського зерна та олійних культур серед іноземних компаній. Перші двадцять вагонів вже доставлені до одного з елеваторів компанії.
Раніше  Проєкт USAID закупив для потреб “НІБУЛОНу” 50 вагонів-хоперів. Зараз цими вагонами зерно із заблокованих річкових терміналів «НІБУЛОН» вивозить залізницею до портів Дунаю, потім перевантажує на баржі та везе до 25 країн світу.
На думку Михайла Різака, директора із взаємодії з органами влади компанії «НІБУЛОН», завдяки допомозі від Проєкту USAID компанія продовжує співпрацювати більш, ніж з 2600 фермерами. Це  дало змогу експортувати протягом календарного року 3 млн. тонн зерна через порти Дунаю та глибоководні порти Одеси.

"Возити зерно винятково автомобілями дуже дорого. Поєднання авто та залізничного транспорту дозволяє нам оптимізувати логістичні витрати та пропонувати фермерам закупівельні ціни, які забезпечують прибутковість їхнього виробництва. В іншому випадку нам довелося б припинити закупівлю зерна, закрити річкові термінали, а це понад 500 робочих місць", – уточнив  Михайло Різак.

Закупівля обладнання для агрокомпаній відбувається в рамках Ініціативи стійкості сільського господарства в Україні (АГРІ-Україна), яку реалізує Агентство США з міжнародного розвитку, для пом’якшення глобальної продовольчої кризи, що загострилася через жорстоку війну росії проти України.
 

 

Nibulon / Нібулон

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ