Підрозділам ЗСУ біля Вовчанська, за закликом Бутусова, допомагають мери міст

Григорій Давиденко 14.05.2024 465
Підрозділам ЗСУ біля Вовчанська, за закликом Бутусова, допомагають мери міст
  Важкі бої за Вовчанськ тривають безперервно, день і ніч. Учора військовий експерт і журналіст Юрій Бутусов, що перебуває у місці ведення бойових дій, на своїй сторінці в ФБ звернувся до очільників великих міст із проханням термінової допомоги підрозділам ЗСУ, які в надважких умовах обороняють Вовчанськ:
   - Звертаюсь до мерів великих міст - Києва, Львова, Одеси, Дніпра, Харкова та усіх інших голів територіальних громад! Термінова, критична ситуація! Загроза Харкову та Вовчанську - це загроза для усієї України і кожного великого міста. Ворог за 30 км від Харкова. Ніхто, крім вас, зараз не зможе швидко знайти кошти на додаткове обладнання для наших воїнів у цьому районі. У відчайдушних боях наші воїни, за значної переваги ворога у численності та боєприпасах, рятують фронт. І їм терміново потрібна допомога:
92-й штурмовій бригаді;
57-й мотопіхотній бригаді;
42-й механізованій бригаді;
125 бригаді ТРО;
Підрозділу ГУР МО;
Підрозділу 82-ї десантно-штурмової бригади;
13 бригаді Нацгвардії «Хартія».
   Необхідні дрони: Мавік-3, Мавік-3Т, Аутел-4, ударні fpv; окопний РЕБ;  квадроцикли.
   На заклик Бутусова першим відгукнувся очільник Львова Андрій Садовий, який повідомив: "Ми працюємо! На звʼязку зараз із нашою 125 бригадою ТРО. Вівторок-середа буде 100 fpv, до кінця тижня привеземо 500. По РЕБах уточнюємо. Оперативно готуємо передачу разом із бізнесом".
     Про таку ж потужну підтримку бійцям передової сповістив і мер Києва Віталій Кличко:
  - Із того, що терміново назбирали і сьогодні, 13 травня, відправляємо в якості благодійної допомоги:
    Зокрема, 57 мотопіхотній бригаді, яка бʼється під Вовчанськом, - 150 fpv-дронів, 4 квадрокоптери Mavic,1 систему РЕБ. Іншим підрозділам під Харків теж сьогодні везуть 5 систем РЕБ. А найближчими днями передамо ще 350 fpv-дронів.
Це те, що ми придбали-залучили за небюджетні кошти. Що стосується допомоги громади Києва. 92-й бригаді з бюджету міста нещодавно виділили 97 мільйонів гривень на придбання необхідної бійцям автомобільної техніки та БПЛА. Все вже закупили. Спорядження вирушає до захисників.
  На заклик Ю. Бутусова відгукнулася і депутат Криворізької міської ради Вікторія Третяк: "Закупили і передали «Хартії» 7 квадроциклів і те, що просить командування.
Наразі їм закупляємо 5 баггі і багато іншого необхідного.
   Також міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків коротко повідомив у соцмережах: "42-й бригаді веземо 200 fpv, і мавіки!"
   Ось так уся Україна стає на захист Вовчанська і Харківщини від агресивних московських зайд. Юрій бутусов подякував усім очільникам громад за надану термінову допомогу і попрохав і надалі відгукуватися на гострі потреби наших воїнів цього нового, Харківського напрямку атаки російських фашистів.  

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ