«Степові вовки», добровольці-пенсіонери, нищать рашистів на передовій

За матеріалами інтернет-видань 14.05.2024 487

   Добровольчий підрозділ «Степові вовки» складається з десятків українських чоловіків, переважно старших за 60 років, яких вважають надто старими для мобілізації, але які ще хочуть воювати

Фото: Reuters

   Мобільний артилерійський підрозділ Олександра Тарана офіційно не є частиною української армії, але це не заважає йому знищувати російські цілі за свої гроші. Повністю добровольчий підрозділ «Степові вовки» складається з десятків українських чоловіків, переважно старших за 60 років, яких вважають надто старими для мобілізації, але які ще хочуть воювати. Про це йдеться в інформаційній публікації Reuters, переказ якої пропонує Foreign Ukraine.

  Автор: Володимир Тиравський.

   Пересуваючись за лінією фронту із встановленими на вантажівках ракетними установками, вони підпорядковуються наказам польових командирів і працюють з іншими військами, роблячи свій внесок у воєнні дії, незважаючи на відсутність офіційної підтримки з боку військових.

   Підрозділ фінансується за рахунок пожертвувань та забезпечений не завжди справними ракетами, які вони ремонтують самостійно, а також зброєю, захопленою у ворога.

«Командири, які ставлять нам цілі, задоволені. Вони дають нам більше цілей (і) допомагають нам з боєприпасами», – розповів 63-річний боєць із позивним «Зорро».

   Підрозділ намагається офіційно приєднатися до Збройних сил України, аби безпосередньо отримувати боєприпаси, форму та зарплату, але поки що безуспішно.

До цього підрозділу також входять молоді люди, які визнані непридатними до мобілізації.

Таран, який бере участь у бойових діях з 2014 року вважає, що примус навряд чи замінить щирий ентузіазм потенційного новобранця.

«Якщо хочеш, бий його палицею, але він не воюватиме. Але якщо людина захоче, то може, навіть у 100 років виконувати свої завдання та знищувати ворога», – резюмує воїн-пенсіонер.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ