Влітку Україна застосує нову далекобійну зброю США, - Нуланд

За матеріалами інтернет-видань 14.05.2024 428
Влітку Україна застосує нову далекобійну зброю США, - Нуланд

     Фото: З відкритих джерел | Вікторія Нуланд

   На думку Вікторії Нуланд, наразі Україна недостатньо сильна для переговорів з москвою з переважаючої позиції.

   Влітку цього року Україна зможе використовувати на фронті нову далекобійну зброю, оскільки США та західні союзники хочуть підготувати Київ до переговорів з позиції сили. Про це в інтерв'ю Медузі заявила ексзаступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд.

     Автор: Сергій Савінцев, джерело: "Фокус".

   За її словами, за останні три роки надали Києву багато військової та економічної підтримки.

Зокрема, зазначила політик, було створено спеціальні фонди для реконструкції критичної інфраструктури, енергетичної підтримки країни та гуманітарної допомоги.

   "Наш спецпредставник (з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. — ред.) працює над відродженням українських міст — щоб люди могли повернутися додому, щоб міг заново пожвавитися експорт", — сказала Нуланд.

   Вона уточнила, що, поки США разом із європейськими та азійськими союзниками дають Україні дедалі більше коштів, "путін завдає дедалі більше збитків".

   "За деякими оцінками, на фронті зараз гине по тисячі російських чоловіків на день — тільки заради того, щоб просунутися на пару кілометрів і взяти кілька сіл. Так що так, потреби України зростають, але ми продовжимо їй допомагати — зокрема новими і більш далекобійними озброєннями, які ви побачите в роботі на фронті вже цього літа", — сказала Нуланд.

    Ексзаступниця держсекретаря США також зазначила, що "чи переходити до обговорення миру взагалі і коли переходити, є рішенням України".

   Водночас, за її словами, на сьогодні Київ недостатньо сильний для переговорів.

   "Ми б хотіли, щоб путін залишив кожен квадратний кілометр української землі. Але поки що — поки Україна не стала достатньо сильною — ми не знаємо, що можливо в цьому відношенні", — сказала Нуланд.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ