Підрозділи ЗСУ успішно ведуть наступальні дії на окремих напрямках фронту, - Генштаб

За матеріалами інтернет-видань 16.06.2023 415
Підрозділи ЗСУ успішно ведуть наступальні дії на окремих напрямках фронту, - Генштаб

За оперативною інформацією Генерального штабу ЗСУ станом на 06.00 16.06.2023,  сьогодні вночі російська федерація завдала чергового авіаційного удару по Україні - задіяла 2 іранських ударних БпЛА типу “Shahed”. Усі дрони знищено протиповітряною оброною.

  • Протягом минулої доби, ворог завдав завдав 5 ракетних ударів, застосувавши крилаті ракети Х-101/Х-555 та Х-59. Крім того, завдав понад 60 авіаційних ударів, також здійснив понад 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, пошкоджено промислові об’єкти в Кривому Розі Дніпропетровській області, житлові будинки та адміністративна інфраструктура на Херсонщині.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.
Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - протягом минулої доби відбулось понад 30 бойових зіткнень.

  • Підрозділи Збройних Сил України успішно вели наступальні дії на напрямках Новоданилівка - Роботине та Левадне - Старомайорське, мали успіх.

В районі міста Вугледар українські воїни досягли успіху на окремих ділянках. В ході проведення штурмових дій закріплюються на досягнутих рубежах.

  • Також підрозділи Збройних Сил України успішно вели наступальні дії в районі східніше населеного пункту Ступочки, на Донеччині. Витіснили російських окупантів із займаних позицій.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу противника. Також нашими захисниками було знищено 20 іранських ударних БпЛА типу “Shahed-131/136”,  БпЛА оперативно-тактичного рівня “Орлан-10” та ще 3 розвідувальних БпЛА.

  • Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 2 пункти управління, зенітно-ракетний комплекс С-300, 4 райони зосередження особового складу та військової техніки противника, 3 склади боєприпасів та 7 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ