Підсумки дня і тижня Січеславщини від Миколи Лукашука

Григорій Давиденко 29.07.2022 464

 

На зображенні може бути: 2 людини, вогонь та на відкритому повітрі

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук в соцмережах підвів підсумки сьогоднішнього дня, що не минув без обстрілів фашистських військ рф. Він також коротко озвучив стан справ у наближених до зони бойових дій громадах. Найбільш загроженою з них із Запорізької області стала Нікопольська.

"Ми неподалік Нікополя, "гупає" постійно, - розповів фермер Сергій Хнюкало. - І з того, і з сього боку те саме. Чимало людей виїхали. Але збирати урожай треба, є питання - куди його діти? Дуже все непросто".

А Микола Лукашук у дописі згадав і жахливий злочин рашистів у Оленівці:

- Повномасштабне воєнне вторгнення рф в Україну, 156 доба добігає кінця.
🔺Впродовж дня окупанти обстріляли прикордонні території Широківської громади у Криворізькому районі. На щастя, без жертв і без руйнувань.
🔺Щодо інших районів області – в цілому день минув спокійно.
Більш детально про ситуацію у Дніпропетровщині за тиждень. 👇🏻
Починаючи з понеділка, російські окупаційні війська обстрілювали 4 райони нашої області. На жаль, є один загиблий і четверо постраждалих.
▪️Щодня окупанти били по Криворізькому району: під обстріли потрапляли Апостолівська, Зеленодольська, Широківська громади. Внаслідок атаки по агропідприємству один хлопець загинув, ще двоє осіб дістали поранення.
▪️По Нікопольському району від початку тижня, за приблизними підрахунками, ворог випустив близько 120 реактивних снарядів РСЗВ. Двоє постраждалих, серед яких – десятирічна дівчинка. В районі за ці п‘ять днів пошкоджено близько 20 житлових будинків (більшість – у приватному секторі), господарчі споруди, будівлі лікарні та дитсадка.
▪️Обстріли Синельниківського та Дніпровського районів, на щастя, минулися без жертв. Пошкоджено ангари сільгосппідприємства в Любимівській ТГ.
❗️Нині змінився перелік громад області, які постраждали внаслідок бойових дій. До списку, опублікованого Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, додалася Нікопольська міська територіальна громада. Але з цього переліку прибрали Межівську селищну ТГ, що у Синельниківському районі. Наразі в нашій області налічується 7 громад, які постраждали внаслідок бойових дій.
👉🏻 Від початку тижня кількість переселенців в області зросла більш ніж на 3 тисячі осіб: нині на Дніпропетровщині проживає 299,9 тисяч зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб.
Наостанок. Шокований сьогоднішнім обстрілом колонії в Оленівці, де тримали українських військовополонених. Ще один страшний воєнний злочин, вчинений росією. Їх вже навіть нелюдами неможливо називати, бо це слово занадто м‘яке для вбивць, катів і окупантів. рф має бути визнана державою-терористом, світ повинен нарешті нас почути.
Складно і важко. Втім Україна переможе. Іншого варіанту просто не існує 🇺🇦
Мирної ночі.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ