Піщанській ТГ Дніпропетровщини повернуть 60 га Самарської затоки

За матеріалами інтернет-видань 06.11.2023 382

Дніпропетровська обласна прокуратура виявила факти незаконної безоплатної передачі у приватну власність громадян земельних ділянок у Самарській затоці Дніпровського водосховища. Землі були надані для ведення особистого селянського господарства.

Самарська затока — озеро, яке знаходиться в межах Новомосковського і Дніпровського районів області. Воно є частиною Дніпровського водосховища, яке утворилося в результаті затоплення заплави та річки Самара. Площа водного дзеркала становить 50 км кв.
Незатоплені ж ділянки тераси утворили острови та півострови. Ці землі з усіх сторін оточені водою та не мають жодного сполучення з береговою лінією. Вони мають особливий статус - на них заборонено діяльність, що негативно впливає або може вплинути на їх стан.
На цих землях заборонено здійснення розорювання, їх забудову, садівництво та городництво. Законом взагалі не передбачена можливість їх передачі у приватну власність.
Органи прокуратури відреагували на цю ситуацію. До суду прокуратура пред’явила 30 позовів про повернення Піщанській територіальній громаді 60 га земель вартістю 992 млн. грн.

Наразі судом 17 позовів задоволено, у решті - триває судовий розгляд.

Дніпропетровська обласна прокуратура

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ