Пішов у засвіти Микола Шарий…

Григорій Давиденко 06.02.2022 1156

Асоціація фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області, редакція газети «Фермер Придніпров’я» з глибоким сумом повідомляють, що на 61-му році життя помер відповідальний секретар газети, член Національної спілки журналістів України Микола Павлович Шарий. З дитячих літ він марив журналістикою, був відданий їй усе своє трудове життя. Серед співробітників вирізнявся великою працездатністю, уважністю і вдумливістю до  героїв своїх нарисів і оповідань, надзвичайною вимогливістю до народженого у власному серці рідного слова. Був добрим, турботливим чоловіком, батьком і дідусем у своїй родині.

Народився Микола Шарий 24 вересня 1961 року в селі Степанівка Великобагачанського району Полтавської області в родині сільських трударів. З юних літ його чутлива душа і гарна пам’ять всотували в себе прекрасні картини живої природи, непрості трудові будні і справжні українські характери земляків, неординарні людські долі. Чимало із них були майстерно відтворені згодом у оригінальних, схожих за стилем на його земляка Григора Тютюнника, оповідках і нарисах Миколи Павловича, гідних не однієї книги. Ще зі шкільних років М. Шарий почав дописувати до районної газети, де його талант помітили і після школи одразу запросили на посаду кореспондента. Водночас він поступив до Київського державного університету, де на факультеті журналістики вчився спочатку заочно, а потім на стаціонарному відділенні. В університеті він познайомився зі студенткою Ларисою Віталіївною. Молодята побралися 1984-го і в злагоді та любові йшли по життю разом, народивши і виховавши добру доньку Юлію.

Після закінчення університету подружжя приїхало до козацького Січеслава, як любив називати місто Микола Павлович, де він працював у газетах «Зоря», «Наше місто», «Сільські новини», а з 2017-го разом із дружиною - у «Фермері Придніпров’я». Мав ще багато творчих і особистих планів на майбутнє, та не судилося. Асоціація фермерів і приватних землевласників області, колектив редакції газети висловлюють щирі співчуття дружині Ларисі Віталіївні, доньці Юлії і зятеві Олексію, онукам Назарію і Савелію, усім рідним і близьким покійного.  

З глибоким сумом Анатолій Гайворонський, голова АФПЗ Дніпропетровської області, Микола Нечипоренко, Григорій Давиденко, кореспонденти «Фермера Придніпров’я».


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ