Після отримання фінансової держпідтримки аграрії отримують кримінальні справи

За матеріалами інтернет-видань 25.04.2023 307
Після отримання фінансової держпідтримки аграрії отримують кримінальні справи

Як розповіла Всеукраїнська Аграрна Рада, СТОВ «Агрофірма «Маяк», яке засноване Героєм України Миколою Васильченком, у 2019 році скористалось програмою державної підтримки галузі тваринництва.
Подали всі необхідні документи на отримання держпідтримки у розмірі 10 млн грн. Заявку швидко погодили та перерахували гроші. Але, після отримання державних коштів на сімдесятисемирічного власника агрофірми відкрили кримінальну справу.
У підозрі зазначається, що основним порушенням є завищення вартості будівельних робіт.

“Більша частина «перевищення» кошторису, на думку слідчих – це безпідставно завищена заробітна платня будівельників. Адже згідно з рекомендаціями якогось державного органу, вона мала складати близько 8 тис. грн на місяць, а підрядник платив людям аж по 14-16 тис. грн”, - прокоментував ситуацію директор та син засновника СТОВ «Агрофірма «Маяк» Олексій Васильченко.

У господарстві вірять у перемогу в цій справі у суді.

“Є серйозна претензія і до Міністерство аграрної політики та продовольства України: якщо ви створюєте певні програми, чому ви їх не супроводжуєте? Якщо вся документація відповідає нормам, чому на якомусь етапі у багатьох господарствах після цього виникають проблеми з правоохоронцями? Чому подібні претензії не розглядаються Господарським Судом, а людей з порогу залякують кримінальною відповідальністю?”, - додав Олексій Васильченко.

ВАР занепокоєна діями правоохоронних органів, які створюють перешкоди роботі відповідального агробізнесу в ці воєнні часи, і спостерігатиме за перебігом слідства у цій справі.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ