Після урізання виплат військовим «слуги» у ВР хочуть ще й позбавити їх пільг, - Тарас Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 24.03.2023 612
На зображенні може бути: 1 особа, стоїть, сидить та у приміщенні
 
    Депутатка Третьякова (це та, що хотіла ввести розстріл на фронті за непокору командиру) сповістила, що пільги для учасників війни слуги та вся укрсучвлада вважають надмірною й непотрібною розкішшю. Це вже не власна ініціатива самої дами, як було з її пропозиціями стерилізувати громадян України, які не досягають певного майнового чи освітнього цензу. Тут мова йде про узгоджену позицію влади. Просто нікому не хотілося її першому озвучувати. Вирішили вкинути через Третьякову, прогнозуючи, що її одіозна персона відтягне на себе основний шквал невдоволення, а коли суспільне збурення видихнеться, можна буде запускати і сам процес. От лише Третьякова не просто якась "зелена" депутатка, вона дуже наближена до Зеленського і Єрмака особа, через яку прокручуються колосальні схеми викачування бюджетних коштів та спустошення соціальних програм.
    Отже, Зеленський (не забуваймо, що саме він є відповідальним за всі рішення повністю узурпованої під нього влади) хоче скасувати пожиттєві пільги й виплати для учасників бойових дій, частина з яких тягнулася із минулих десятиліть, а інші були запроваджені при Порошенкові. Замість них пропонується запровадити короткотермінові подачки, іменовані Третьяковою стипендіями на 2-3 роки. Звісно, що скасовуючи довічні пільги учасникам бойових дій, слуги Зеленського не будуть зберігати в стипендіях їхнє наповнення й планують зробити призначення вибірковим. На закиди, що захисники занадто дорого обходяться пану Зеленському (це в його ж власних мовних зворотах), є цілком резонна відповідь: "А ви хоч трохи менше красти не пробували, слуги зелені?"
    Однак далі Третьякова видала ще одну підлянку. Насправді, оті стипендії на 2-3 роки будуть стосуватися лише урізаних нині існуючих виплат, пенсій, інших форм фінансового забезпечення й компенсацій. А, властиво, самі пільги Зеленський хоче відсікти повністю, замінивши на оплачувану 2-3 місячну відпустку, в ході якої держава повинна допомогти учаснику бойових дій адаптуватися, знайти працю, оздоровитися. А опісля все вже у його власній відповідальності. Зрештою, ще на початку 2019 року Зеленський прямо сказав своїм виборцям: "Я вам нічого не винен!"
    Виявилося, що за формулою абсолютизму "держава - це я" він вважає, що й держава нічого нікому (крім нього та його слуг) не винна. Те, що права військових при цій владі стануть урізати, було ясно й так усім. Чи підуть на таку дикість, яку озвучила довірена особа Зеленського в сфері соціальної політики, залежить від реакції суспільства. Недавні опитування свідчать, що народ усім задоволений. Принаймні, та частина, яка жодним чином не причетна до порятунку країни. А щодо самих учасників бойових дій, то в мене вже вкотре виникає питання: усі ці численні кроки влади, які демотивують і деморалізують військових, вони лише від тупості й зажерливості, чи задля того, аби Україна не змогла перемогти у цій війні?
    І я тут навіть не про всім відомих кротів і реваншистів. Я ще й про саму Третьякову. Може, ви забули, але десь ще весною чи на початку літа нею зайнялося СБУ, бо там встановили, що з її мобільного телефону на початку війни було дуже багато дзвінків до... ерефії. Здається, тоді навіть ідентифікували окремих її співрозмовників та отримувачів повідомлень. Тоді з Банкової тюкнули на Службу, й у тої питання пропали. А чоловік Третьякової у виправдання сповістив, що це він із телефона дружини (!!!) тролив рашню... Аж так тyπо брехати... А я хіба добавлю, що сам трохи працював на такій ділянці й знаю деякі особливості. Тролінг рашні ніколи не ведуть з власного номера, щоб не попасти під купу атак та проблем. І роблять це в соцмережах, а не телефонуючи на номери московських чиновників та спецслужбістів. Ну, й про бідного чоловіка нардепші, у якого нема власного телефона, я вже промовчу.
Тільки питання: це від зажерливості, чи для демотивації? - залишається в силі...
    Тарас Чорновіл, політолог-міжнародник, народний лепутат попередніх чотирьох скликань, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ