Плагіатор (крадій!) на чолі МОН - це не «дрібниці», п. Президенте!

За матеріалами інтернет-видань 21.05.2022 349
21 травня 2022, 10:30
Війна йде не тільки за нашу незалежність, а й за те, якою буде наша Україна. І керувати освітою точно має не плагіатор (крадій). Тож це далеко не "дрібниці", пане Президенте. Це – ширше питання, чи зміниться в результаті війни і наша влада та її методи керування. Українське суспільство показало, на що воно здатне, саме воно виявилося "елітою". Черга – за владою.

19 травня Президент Зеленський зустрівся в онлайні із студентами різних вузів. Це можна лише вітати. Та поруч із ним сидів одіозний міністр освіти С. Шкарлет.

Нагадаємо, що напередодні війни студенти Могилянки оголосили страйк з вимогою відставки Шкарлета. Зрозуміло, що війна загальмувала цей процес. Не до страйків. Але ж плагіатор Шкарлет нікуди не подівся. Тож студент Могилянки абсолютно доречно поставив це питання Президенту.

Відповідь була розлогою, і завершувалася словами: "Той, хто не подорослішає після цієї війни, і продовжить ті чи інші неправильні кроки – цих людей не буде! Ця держава і це суспільство пробачати не буде. Про деякі речі... Вони зайві. Коли в дитини відірвало ноги, а їй розказують про якісь дрібниці. Будьте прикладом майбутнього – не будьте прикладом минулого! Дуже дякую за ваше запитання!"

З Президентом не можна не погодитися, що війна багато що змінила, а щось і списала. Люди можуть розкрити свої найкращі якості, і дійсно, помилки минулого можуть бути виправлені. Тому не будемо згадувати підтримку Шкарлетом Януковича у 2004, 2010, 2012 рр., невдале балотування від Партії регіонів, спробу зриву виборів у Могилянці (після чого, власне, і було розпочато страйк). Сподіваємося і на те, що після війни не буде вже безглуздого проєкту "Президентського університету".

Але ж деякі речі не змінюються. В плагіаті (крадіжці) Шкарлета може переконатися будь-хто, хто може читати. У Дзеркалі тижня наведена таблиця, де запозичення лише із однієї статті ідуть цілими сторінками. А є ще й рішення етичної комісії Національного агентства із забезпечення якості освіти.

Нагадаємо, що 2011 року в Німеччині міністр оброни змушений був подати у відставку через плагіат у докторській дисертації. А у нас плагіатор вчить дітей, як не бути плагіаторами.

Переглянути оригінальне зображення
На фото: призначений В. Зеленським міністр освіти України Сергій Шкарлет, спійманий на плагіаті (крадіжці чужої наукової праці).
І нікуди не поділися затверджені Шкарлетом одіозні науковці і освітяни (наприклад ректором НАУ знову став колишній соратник Януковича Луцький, який продовжує дерибан території НАУ).

Війна йде не тільки за нашу незалежність, а й за те, якою буде наша Україна. І керувати освітою точно має не плагіатор (крадій). Тож це далеко не "дрібниці", пане Президенте. Це – ширше питання, чи зміниться в результаті війни і наша влада та її методи керування. Українське суспільство показало на що воно здатне, саме воно виявилося "елітою". Черга – за владою.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ