Пляж Чорного моря у Миколаївщині площею 0,17 га повернуто із приватної власності

За матеріалами інтернет-видань 22.09.2022 308
Пляж Чорного моря у Миколаївщині площею  0,17 га повернуто із приватної власності

Миколаївська окружна прокуратура вжила заходи до виконання рішення суду щодо повернення земельної ділянки рекреаційного призначення на узбережжі Чорного моря загальною площею 0,17 га вартістю майже 5 млн грн.
Як з’ясовано прокуратурою, рішенням органу місцевого самоврядування фізичній особі надано у приватну власність земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства, а в подальшому комерційного використання під розміщення розважального закладу.
Водночас, спірна земельна ділянка повністю входить в межі пляжної зони прибережної захисної смуги Чорного моря, може перебувати виключно у державній та комунальній власності та надаватися в користування лише для спеціально визначених цілей.
Березанським районним судом підтримано позицію прокурора щодо скасування незаконних рішень ради та повернення земельної ділянки водного фонду у власність громади.
Наразі окружною прокуратурою забезпечено перереєстрацію земельної ділянки за територіальною громадою, про що у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно зроблено відповідні записи. Тобто право приватної власності на спірну землю припинено, - йдеться у повідомленні.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ