В Україні почастішали спроби збути фальшиві купюри номіналом в 200 грн

За матеріалами інтернет-видань 30.09.2021 296

В українських банкоматах стало більше фальшивих купюр. Підробки зроблені настільки якісно, що їх складно відрізнити від справжніх і вони потрапляють в обіг навіть через термінали,  повідомляє «Варта1», фальшиві купюри тепер стали пропонувати для покупки в соціальних мережах. Їх покупцеві просто відправляють поштою і запевняють, що на купюрах є всі водяні знаки. Такі купюри не може відрізнити навіть термінал. За 3000 гривень фальшивомонетники просять 1000 гривень справжніх. Збувають фальшиві купюри в невеликих магазинах. Ними розраховуються за товар, щоб отримати здачу справжніми купюрами.

Також такі купюри, як пояснив експерт з безпеки Руслан Долгов, використовують для погашення боргу. “Ці банкноти спеціально заточені під певні термінали. Тобто людина купує, наприклад, за 5000 гривень 20000 фальшивих, і погашає свій кредит через термінал”, — пояснив експерт. Отримати в руки фальшивку ризикує кожен, оскільки банкомати заповнюються готівкою з терміналів.

Які купюри найчастіше підробляють і як відрізнити підробку від справжніх грошей, розповіли на телеканалі "Україна 24". Банківські експерти рекомендують в таких випадках звертатися до фінансової установи, якій належить банкомат. Банк зобов'язаний провести розслідування, перевірити всі інші банкноти, провести розінкасацію.

"Якщо буде встановлено факт наявності там даних сумнівних банкнот, то банк піде назустріч клієнту", - пояснила начальник управління грошового обігу та контролю касових операцій банківської установи Лариса Жиронкіна, користуватися такими банкнотами категорично заборонено. Як відрізнити фальшиву купюру - Справжня банкнота на дотик щільна. Якщо подивитися на світ, то на фальшивці відсутній графічний елемент знака гривні. На купюрі номіналом в 500 гривень повинні бути елементи бузкового кольору, які під різним кутом змінюють свій колір на зелений.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ