Подвиг 78-річного діда Василя з Баштанки, який спалив «Град», дозволив ВР підняти вік бійців тероборони до 65 років

Григорій Давиденко 03.04.2022 486
 

Школяр хоче захищати Україну (Фото:ТРС Бориспіль — офіційна сторінка / Facebook)

Школяр хоче захищати Україну (Фото:ТРС Бориспіль — офіційна сторінка / Facebook)

З початком широкомасштабного вторгнення рф на територію України 24 лютого окупанти зустріли опір, якого не очікували. Усю країну вразив подвиг 78-річного діда Василя з Баштанки Миколаївської області. Він пішов записуватися до тероборони, але там, з огляду на вік, йому відмовили. Та пенсіонер не всидів удома, як рекомендували. Активно підтримав захист Баштанки місцевою теробороною 1 березня і першим знищив російську бойову машину "Град". Для цього застосував пляшку із запальною сумішшю, про що  із захопленням розповіли в соцмережах учасники переможного бою.

Дивно, що москва прагне перемогти Україну, коли навіть 78-літні, як дід Василь, і 11-річні, як школяр Максим із Борисполя Київщини, прагнуть стати до лав тероборони. Тут ще можна згадати легендарного "Привида Бучі", котрому за 70. Місцеві розповіли в соцмережах, що він щодоби влаштовував окупантам "Варфоломіївську ніч" - безжальне полювання на тих, хто приніс в нашу країну біль і страждання:

- Вони тероризують місто вдень, він відплачує їм сповна вночі. Як доказ, ранок в окупантів починається не з кави, а з "остиглих привітів" від Привида Бучі. Серед військових рф вже пішли чутки про переслідування мисливцем-примарою. Після його вилазок окупанти не дораховуються від 1 до 3 своїх. Кажуть, що на рахунку у бучанського мисливця вже понад 50 ворогів. А один патрон, між іншим, обходиться старому майже в 150 гривень. Але для ворогів йому нічого не шкода.

Ці та інші позитивні події змусили Верховну Раду ухвалити закон України № 7180 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення засад організації та ведення руху опору». Після чого першого квітня в Дніпро ОДА пресофіцер Дніпропетровського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Ілля Божко провів брифінг, де зазначив:

- Цим законом спрощена процедура призначення командирів добровольчих формувань територіальних громад. А комплектування Збройних Сил України особами рядового, сержантського і старшинського складу, молодшого та старшого офіцерського складу, яким виповнилося 60 років і які виявили бажання служити під час дії воєнного стану (оголошення стану війни) розширене - до граничного віку перебування на військовій службі в 65 років. Досвід війни показує, що навіть старші цього віку люди можуть бути переможцями на полі бою з "іродовими гнидами", як називає їх 80-річна пенсіонерка Ніна з Синельниківщини. 

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ