Погодні умови дозволяють розпочати раннє підживлення озимих

За матеріалами інтернет-видань 30.01.2024 285
Погодні умови дозволяють розпочати раннє підживлення озимих

За словами головного агронома агрофірми «Ольгопіль" Вінницької області  Олександра Палайчука, в господарстві вже триває внесення азотних добрив по мерзло-талому ґрунту під озимі культури. Це допоможе  забезпечити потреби рослин азотом, а також фосфором та сіркою.  Ефективність таких робіт у минулі періоди добре себе зарекомендувала.

«Зважаючи на погодні умови, ми вже розпочали раннє підживлення ріпаку. За добу вносимо добрива на площі до 450-500 гектарів. Після ріпаку перейдемо на озиму пшеницю, а далі на ячмінь. Озимі культури стратегічні для господарства, тому приділяємо їм якнайбільше уваги», – зауважив головний агроном підприємства.
 

Як говорить вагомий досвід Олександра Палайчука, лани АФ «Ольгопіль» розташовані на півдні Вінниччини, і  волога в них на вагу золота. Для протистояння посусі тут формують сортовий склад озимих культур, кукурудзи й соняшнику, беручи до уваги  посухостійкість зерна. В умовах низького забезпечення вологою воно може дати найкращий результат. Також під озимину проводять поверхневий обробіток – мульчування ґрунту на глибину 10 см, під ярі культури —оранку та чизелювання. Таким чином, вдається нагромадити вологу в осінньозимовий-весняний період.
Також для максимального захисту рослин від фітопатогенів впродовж сезону в господарстві проводять три основні фунгіцидні обробки озимини для здорового насіння.


 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ