Покрокова інструкція для розвитку аквабізнесу

За матеріалами інтернет-видань 14.09.2022 242
Покрокова інструкція для розвитку аквабізнесу

У Держрибагенстві розробили порядок надання в оренду водного об’єкта, його частини або рибогосподарської технологічної водойми. Повідомляє Мінагрополітики.
Якщо ви плануєте розпочати цей бізнес,  до вашої уваги детальна покрокова інструкція  порядку надання в оренду водного об’єкта для цілей аквакультури:

  •     Орендар подає заяву до орендодавця з пропозицією надати в оренду водний об’єкт, його частину або рибогосподарську технологічну водойму (їх комплекс).
  •     Орендодавець приймає рішення щодо проведення земельних торгів (аукціону) для передачі в оренду водного об’єкту або рибогосподарської технологічної водойми (їх комплексу) та визначає особу, яка буде проводити аукціон. У разі надання в оренду частини водного об'єкта приймає рішення про надання в оренду частини водного об’єкта (без дна) виключно для розміщення плавучих рибницьких садків.
  •     Орендодавець виготовляє паспорт водного об’єкта, або рибогосподарської технологічної водойми, проект землеустрою щодо надання в оренду водного об’єкта, проект договору та іншу документацію. У разі надання в оренду частини водного об'єкта орендодавець готує проект договору оренди частини водного об’єкта, межі якої визначаються географічними координатами (без закріплення їх на місцевості).
  •     Укладається договір оренди.
  •     Реєструється право оренди на водний об'єкт чи рибогосподарську технологічну водойму (у разі укладання договору оренди на частину водного об'єкту – право оренди не реєструється).

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ