Полковник Червінський знову під арештом - домашнім, у іншій справі

За матеріалами інтернет-видань 19.07.2024 99
Полковник Червінський знову під арештом - домашнім, у іншій справі

      Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту колишньому співробітнику Головного управління розвідки (ГУР) Роману Червінському, якого напередодні випустили із СІЗО після внесення застави у розмірі дев’яти мільйонів гривень, повідомляє Суспільне.

   Радіо "Свобода".

Цей запобіжний захід обрано у справі про хабарництво.

Адвокати заявили, що подаватимуть апеляцію.

   За словами Червінського і його адвоката Костянтина Глоби, йдеться про справу 2020 року. При цьому відео щодо імовірного хабарництва, яке опубліковане в Інтернеті, було записане незаконно, воно порізане та сфальсифіковане, заявила сторона захисту.

   Петро Порошенко, який напередодні вніс заставу за Червінського у іншій справі, заявив, що має на меті взяти Червінського на поруки. Також його на поруки були готові взяти народні депутатки від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко та Вікторія Сюмар, а також Володимир Балух.

Адвокати заявили, що подаватимуть апеляцію.

   Сторона обвинувачення просила для Червінського цілодобовий домашній арешт.

   17 липня Роман Червінський вийшов зі слідчого ізолятора. Перед цим апеляційний суд Кропивницького ухвалив рішення випустити Червінського під заставу у понад дев’ять мільйонів гривень.

   Його звинувачують у перевищенні службових повноважень у справі про спробу викрадення російського літака. На думку слідства, такі дії Червінського нібито призвели до обстрілу аеродрому «Канатове» на Кіровоградщині.

   Слідчі стверджують, що ця операція проводилася, попри заперечення СБУ і без згоди відповідних державних органів. Через це, вважає обвинувачення, російські військові буцімто отримали дані про розміщення на аеродромі «Канатове» особового складу Повітряних сил ЗСУ та українських літаків, і 23 липня 2022 року це дало змогу рф обстріляти летовище. Тоді один військовий загинув, 17 зазнали поранень.

   Сам Червінський вважає кримінальну справу проти себе політично мотивованою. На його думку, розслідування може бути пов’язаним із тим, що він в 2021 році публічно говорив про зрив операції з «вагнерівцями».

   Адвокати заявили, що подаватимуть апеляцію.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ