Половина обстежених полів озимих - у доброму стані

За матеріалами інтернет-видань 13.12.2023 214
Половина обстежених полів озимих - у доброму стані

За повідомленням синоптиків, стан зимуючих сільськогосподарських рослин на більшості територій вселяє надію на добрий врожай.

За візуальною оцінкою на 50 % обстежених полів із озимими  зерновими культурами рослини ввійшли в зиму у доброму та відмінному стані, на 34 % площ стан рослин оцінювався як задовільний. На 16 % площ (що майже вдвічі більше минулого року) рослини були слаборозвиненими, які не досягли безпечного для перезимівлі фазового розвитку, що було наслідком несприятливих осінніх умов.
У першій декаді грудня перезимівля зимуючих культур, які знаходяться у стані зимового спокою, відбувалася цілком задовільно. З середини листопада у західних, північних, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Черкаській, Вінницькій, Миколаївській та Одеській областях спостерігалося утворення та утримання снігового покриву, висота якого на 12 грудня становила 5-15 см, місцями у північних та західних областях – до 28 см. Найнижчі температури повітря досягали мінус 5-18 °С, при цьому мінімальна температура ґрунту на глибині 3 см нижче мінус 1-5 °С не опускалася, що не створювало жодної загрози для рослин.

Український гідрометеорологічний центр 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ