Помер наш земляк Віктор Мицик, який був родом з хутора Отрішки, що неподалік від залізничної станції Чаплино у колишньому Покровському районі

Микола Ясень 15.08.2024 104

 

Помер заслужений діяч культури з Дніпропетровщини Мицик Віктор Павлович

12 серпня на 79-му році життя після тяжкої хвороби помер наш земляк, Заслужений діяч культури України”Віктор Павлович Мицик. Про це повідомляє «Дніпро Регіон» з посиланням на Покровську територіальну громаду. На жаль одначе у рідних краях мало хто  в останні роки знав чи пам"ятав Віктора Павловича. А іце дійсно була неординарна людина, мені доводилося з ним спілкуватися тільки тому, що він з роду Мициків, до якого належав і мій покійний батько. 

Пропоную офіційне повідомлення про кончину Віктора Мицика.

Віктор Павлович народився 20 лютого 1946 року у зовсім невеликому селі Отрішки Покровського району на Дніпропетровщині. Село, яке мені досі бачиться коротким рядком білих хат понад б алкою чи й яром. То народився Мицик у селянській родині.

Після закінчення у 1969 році Київського політехнічного інституту працював у місті Києві на Дарницькій целюлозно-паперовій фабриці, де пройшов шлях від майстра до начальника цеху. Обирався ватажком Дарницької районної молодіжної організації - так сказано у згаданому повідомленні, чомусь сором'язливо певно не вказали, що першим секретарем Дарницького у столиці райкому комсомолу.

І головне: з ім’ям Віктора Павловича нерозривно пов’язані становлення і розвиток туризму в Україні. Цій сфері він віддав більше 30 років свого життя, починаючи від заступника, а потім і голови Бюро міжнародного молодіжного туризму України «Супутник» в 1976-1986 р.р. і кінчаючи директором Департаменту Державної Адміністрації по туризму і курортах України. Згодом певний час працював радником по культурі при Посольстві СРСР в Болгарії, у Державному комітеті молоді і спорту та Інституті туризму Федерації профспілок України. Наостанок на протязі чотирьох років очолював секретаріат однієї із фракцій Верховної Ради України.

Велика скромність, висока порядність, вимогливість і доброзичливість, багатий життєвий досвід, ґрунтовна інженерна та загальноосвітня підготовка, висока компетентність і блискучий організаторський талант, почуття відповідальності завжди вирізняли його від інших та давали йому можливість успішно вирішувати важливі державні питання.

Віктор Павлович нагороджений багатьма державними і відомчими нагородами та відзнаками. Йому присвоєно звання “Заслужений діяч культури України”.

Віктор Павлович назавжди залишиться у пам’яті на Дніпропетровщині перш за все покровчан яскравою особистістю, самовідданою людиною, активним громадянином і патріотом України.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ