Понад 19 млрд. грн. передбачено цього року на лікування пацієнтів з COVID - 19

За матеріалами інтернет-видань 19.01.2022 254

За повідомленням Міністерства охорони здоров’я, у 2022 році оплата лікування пацієнтів з COVID-19 в стаціонарних умовах здійснюватиметься за 2 пакетами: “Готовність до реагування” та “Стаціонарна допомога пацієнтам з COVID 19”.

На перший пакет на 2022 рік передбачено 2,5 млрд грн. Кожен законтрактований медичний заклад, який був визначений Департаментами охорони здоров’я ОДА в кількості 1 заклад на 200 тисяч населення відповідної області, отримуватиме 1 053 510 грн. на місяць.

На другий пакет передбачено 16,9 млрд грн. На нього зможуть законтрактуватися всі заклади, які відповідають вимогам НСЗУ - Національна служба здоров'я України. Оплата буде відбуватись за комбінацією глобальної ставки та ставки за кожен пролікований випадок. У розрахунку тарифу враховано заробітну плату й необхідні лікарські засоби та медичні вироби для лікування пацієнтів з COVID-19.

Всі надані послуги будуть оплачені медзакладам за договором з Національною службою здоров’я. Це забезпечить фінансовий захист пацієнтів із коронавірусом.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ