Понад тисяча створених комісій в громадах відслідковуватиме факти отруєння бджіл

За матеріалами інтернет-видань 02.02.2022 308

Перед стартом весняної посівної кампанії представники Мінагрополітики, Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Національної поліції України, обласних державних адміністрацій та профільних асоціацій у сфері бджільництва спільно з аграріями провели нараду з питань попередження отруєння бджіл. Йщлося про причини отруєння бджіл, заходів профілактики, механізмів встановлення факту отруєння бджіл, обов’язків фізичних осіб та суб’єктів господарювання, які застосовують засоби захисту рослин.

Як підкреслив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, бджільництво - важлива галузь  для розвитку малого підприємництва, і тому необхідно напрацьовувати в експертному середовищі конструктивні рішення для вирішення нагальних проблем бджільництва.

Він зазначив, що при кожній громаді функціонують комісії, до   складу яких входять аграрії, бджолярі, фахівці Держпродспоживслужби, правоохоронці, представники органів місцевого самоврядування. Саме ці комісії і  мають встановлювати факти загибелі бджіл та ініціювати питання щодо покарання за неконтрольоване використання хімічних засобів  - за отруєння бджіл.

Наразі створено 1032 таких комісій.

У ході наради визначено проведення інформаційної кампанії щодо роз’яснення вимог законодавства в ОТГ, продовження напрацювання змін до законодавства з метою створення сприятливого клімату у галузі бджільництва, продовження співпраці з Нацполіцією та Держпродспоживслужбою щодо недопущення порушень законодавства у частині застосування пестицидів та агрохімікатів.

 

 

Теги: AGROОТГ

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ