ПОРЯТУНОК ПОТОПАЮЧИХ СПРАВА РУК І СВІДОМОСТІ САМИХ ПРОТОПАЮЧИХ

Микола Ясень 26.01.2024 293

 У Дніпрі на ж/м Перемога, де я мешкаю, практично щодня сотні рибалок нині виходять на тонку кригу. Відтак ризикують своїм життям.

І ось сьогодні на це звернула увагу редакція газети "Наше місто" . В тому дусі, що скільки не говори, не застерігай і не закликай настільки легковажно не ризикувати своїм благополуччям, це не допомагає. Навіть у ці дні, коли лід на Дніпрі ще надто тнкий та крихкий, а тому небезпечний. До біди рукою подати. Як можна не зупинятися, якщо він тріщить уже за к ілька метрів ві д берега?

Так, зимова рибалка популярне захоплення багатьох, але ж й дуже небезпечне. Є інфоримауція, що загалом у Дніпропетровській області уже з початку нинішнього 2024 року майже кожного дня трапляються нещасні випадки на воді саме з рибаками. Проте це не зупиняє навіть сотні людей, які хочуть наловити риби на юшку або просто не уявляють свого життя без цього заняття. Кажуть, що не зупиняють дніпрян навіть рейди співробітників ТЦК спільно з поліцейськими, які ті проводять на водоймах. Так, на ж/м Перемога фотограф "Нашого міста" Валерій Кравченко відзняв чимало смільччаків, котрі, ризикуючи життям, намагалися зловити удачу за хвоста, повіддомляє "Наше місто"

Тому насамкінець кілька порад, які допоможуть вам безпечно рибалити на льоду:

  • Перед виходом на лід переконайтеся, що він безпечний. Товщина льоду повинна бути не менше 10 см. Якщо лід тонкий, краще не виходити на нього.
  • Носіть рятувальний жилет. Рятувальний жилет допоможе вам утриматися на воді, якщо ви провалитеся під лід.
  • Не рибальте у тумані або при поганій видимості. У цих умовах важко оцінити товщину льоду та наявність небезпек.
  • Не рибальте у місцях, де є течія або хвилі. Течія може віднести вас від берега, а хвилі можуть пошкодити лід.
  • Не рибальте наодинці в темний час доби. У темряві важко побачити небезпеку.
  • Якщо ви провалитеся під лід, зберігайте спокій і не панікуйте. Спробуйте спливти на поверхню і покликати на допомогу. Якщо ви не можете спливти самостійно, спробуйте підтягнутися на лід руками або ногами. Якщо ж ви не можете вибратися на лід, намагайтеся плавати до берега або до найближчої ополонки.

Важливо пам’ятати, що зимова рибалка – небезпечне заняття, але дотримуючись правил безпеки, ви можете значно знизити ризик нещасних випадків. Але не більше, на жаль. Ризик залишається практично щоразу, коли зимові рибалки сміливо ступають на лід річок, озер і інших водоймищ.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ