Цінова політика агрокультур на світовому ринку

За матеріалами інтернет-видань 26.01.2024 428
Цінова політика агрокультур на світовому ринку

Ціни на кукурудзу продовжують знижуватись вздовж всього ланцюжка поставок, починаючи від фермерів і закінчуючи кінцевими переробниками. Ціни в портах знизилися до діапазону від 148$ до 152$ в залежності від термінів поставки. Багато покупців залишаються обережними при закупівлях, оскільки вони ще мають незреалізовані запаси, які були придбані за вищими цінами. Про це пише SPIKE BROKERS.
Експерти зазначають, що ціни CIF Іспанії на поставку в березні-квітні становили приблизно 212-214$. На італійському ринку з поставкою в квітні-червні ціни знизилися до рівня від 195€ до 200€. Переробники на ринку Європи мають запаси для покриття потреб до квітня.

Ринок пшениці продовжує зберігати премію в ціні для продовольчої пшениці. За продовольчу пшеницю готові заплатити на 25-30$ більше, ніж за фуражну, і ця різниця залежить від якості продукту. Ціни на пшеницю відзначають зниження по всьому ланцюжку поставки. Зокрема, з доставкою в порт Одеси покупці купують фуражну пшеницю за рівнями від 152$ до 156$. Логістична премія за поставку в порти Дунаю становить до 10$.
Починають з'являтися перші індикативні ціни на новий врожай на ринку Європи. Продавці можуть реалізувати пшеницю нового врожаю з білком 11% на ринку Італії за ціною, яка на 10€ вища, ніж ціни на поточний старий врожай.

Ціни на соняшник різко коригувалися і не дали продавцям можливості насолодитися подальшим ростом. Ціни з доставкою до переробництва знизилися до 1500₴ з ПДВ (екв. 35$ на тонну без ПДВ). Протягом останнього тижня виробники переключили свою увагу на продаж соняшнику, залишивши зернову групу без уваги. Значна пропозиція та логістичні черги на переробних заводах додала ще більше тиску цінам. Покриття заводів сировиною значно покращилося за останній тиждень.

Ціни на сою залишилися без особливих змін по всіх напрямках. В портах соя торгувалася до рівня 440-445$. Кордон торгувався до рівнів 370-375€ або еквівалент 410$ поставка в українських вагонах.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ