«Посади - посадами, а гроші бюджетні»: підгородняни рахують збитки від усунення Андрія Горба з посади міського голови

За матеріалами інтернет-видань 09.10.2024 62
«Посади - посадами, а гроші бюджетні»: підгородняни рахують збитки від усунення Андрія Горба з посади міського голови

Як пише Vitalina Yeva у групі Підгородненська ОТГ , небайдужі підгородняни підраховують збитки від усунення Андрія Горба з посади міського голови минулого року. У її посту йдеться про сплату компенсації посадовцю за період, коли він через суди намагався поновитися на посаді. І ось тепер виявляється, що  "посади - посадами,  але гроші бюджетні".

"Тепер ПМР має сплатити компенсацію Горбу . А. І . майже мільйон гривень з бюджету громади , тобто наші з вами гроші .
Скажіть мені будь - ласка , нахер воно все треба ? Ось цей ось цирк ? Майже мільйон гривень за ці місяці отримав Моргун заробітної плати з наших грошей, а тепер ще треба виплати Горбу .
У той момент, коли наша славнозвісна ПМР не заклала у бюджет на діючий рік (2024р) кошти на безкоштовне протезування суглобів потребуючим , вони мабуть вирішили шо воно і нахрін не треба бо там же ш у них свої витрати є . Закласти ці кошти вони мали ще до кінця 2023 року , але чомусь цього не зробили . Чому?
Тепер хай ці всі «грамотні» люди, котрі звільняли Горба складаються власними коштами і сплачують компенсанцію .
Якщо ПМР виплате компенсацію з бюджету громади, то це буде злочин перед громадянами нашої громади", - зауважила Віталіна.

На її пост відгукнувся поновлений на посаді міський голова Андрій Горб. Він, зокрема, підкреслив, що "всім 20 депутатам, які знімали мене і Кучму, потрібно компенсувати громаді ці кошти".

"Суми втрат насправді перевищують ті цифри, які написала Віталіна. Тому що до кожної суми виплати зарплати ще потрібно додавати ЄСВ, а це 22%. Зарплата Моргуна більша мільйона, а не майже мільйон. Разом з ЄСВ, десь в районі 1.2 млн.грн.
Також не забувайте, що на адвокатів рада вже витратила сотні тисяч гривень.
А ще не забувайте, що скоро відновиться Кучма Роман. Там сума компенсації теж буде чималенька.
І це все на совісті тих 20 депутатів, які в минулому році влаштували заколот", - написав у ФБ керівник.

Він додав, що за рік на зарплату працівників міськради було витрачено на 2.6 млн.грн більше, аніж це було при ньому. Ці 2.6 млн.грн теж становлять прямі збитки для громади.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ