“Посій насіння з МХП”: цього року акція охопить на 40 тисяч домогосподарств більше, ніж торік

За матеріалами інтернет-видань 19.02.2023 453
“Посій насіння з МХП”: цього року акція охопить на 40 тисяч домогосподарств більше, ніж торік

Триває щорічна благодійна акція “Посій насіння з МХП”, в межах якої тисячі родин отримують набори з якісним насінням. Цього року планується охопити понад 155 тисяч домогосподарств. Це на 40 тисяч більше, ніж попереднього. Повідомила Петриківська громада Дніпропетровщини.
До наборів входить насіння буряка, редиски, петрушки, кабачка, моркви, огірка, а також суміш патріотично забарвлених синьо-жовтих айстр.
Як зазначається, цьогоріч через війну питання з продбезпекою нікуди не зникає. Тож ініціатори проєкту поставили собі за мету не просто його продовжити, але й наростити кількість учасників, щоб у такий спосіб дати людям можливість підготуватися вже до наступної зими.
Набори з насінням роздаватимуть у таких областях: Волинська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Житомирська, Вінницька, Київська, Черкаська, Чернігівська, Сумська, Дніпропетровська, Полтавська.
Торік насінням, яке роздали в межах ініціативи, було засіяно понад 310 га від Волинської до Дніпропетровської областей. З цієї площі вдалося зібрати більше як 11 тонн врожаю, з якого зробити 2 875 000 закруток, - йдеться у повідомленні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ