Посівна кампанія бавовнику в Україні може розпочатися вже в кінці квітня-на початку травня

За матеріалами інтернет-видань 03.04.2024 412
 Посівна кампанія бавовнику в Україні може розпочатися вже в кінці квітня-на початку травня

На думку Степана Чернявського, голови комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, річна потреба оборонного сектору України в целюлозі для виготовлення пороху становить 10 тис. т. Щоб забезпечити ці об’єми, потрібно посіяти бавовник на площі 30 тис. га.  Про це пише latifundist.com.
Зазначається, що, за словами Степана Чернявського, площу посівів можна зменшити вдвоє, якщо вирощувати бавовник на зрошуваних землях.

"Україна гостро потребує артилерійських снарядів, які знайти не так просто. Та й вартість снарядів за два роки великої війни зросла щонайменше втричі. Однією з причин, що ускладнює пошук потрібної кількості, є дефіцит пороху. А це також відбивається на ціні. Тому чому б нам не повернутися до технології виробництва пороху з бавовняної целюлози, яка практикувалася під час Другої світової війни?», - зауважив очільник комітету.

Вирощування в Україні бавовнику спонукало нардепів зареєструвати новий законопроєкт №10427-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо поширення сортів бавовника». Його ініціаторами стали народні депутати Степан Чернявський, Іван Чайківський, Дмитро Костюк та інші. Також законопроєкт підтримало Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України.
20 березня законопроєкт був прийнятий за основу із скороченням строку підготовки. Це потрібно для того, щоб вже наприкінці квітня-початку травня почалася посівна кампанія бавовнику в Україні.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ