«Потрібні чоловіки. Робота нелегка»

За матеріалами інтернет-видань 17.02.2024 381
 «Потрібні чоловіки. Робота нелегка»

У Краматорському районі Донеччини з 2001 року працює спеціалізоване птахівниче підприємство, до складу якого входить 5 птахокомплексів.
До 24 лютого 2022 року на птахокомплексах утримувалося  124, 8 тисяч голів птиці. Підприємство тричі постраждало від обстрілів, внаслідок яких загинуло маточне поголів'я птиці, зруйновані приміщення птахокомплексу. Для збереження генетичного потенціалу маточного поголів'я його релокували до Житомирської області, де птиця утримується в орендованих приміщеннях.

На сьогодні тут зростає понад 91 тисяча голів птиці. Вони вирощуються у замкнутому циклі - від щорічної закупівлі 8 тисяч голів молодняку батьківського стада французької селекції  та вирощування племінного маточного поголів'я до інкубації яєць у власному інкубаторі, вирощування, забою та реалізації готової продукції.

За словами Світлани Богдан, начальниці птахокомплексу, на підприємстві потрібні чоловіки. Не вистачає саме чоловіків, бо робота нелегка. Тому чоловічі руки вкрай необхідні.

Минулого року підприємство виробило 1,9 тисяч тонн м'яса та субпродуктів, реалізувало 1,3 тисяч тонн продукції до 12 областей України. У планах -  експорт м'яса птиці на зовнішні ринки.

Додамо, що в Донеччині критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення вже визначено 38 сільгосппідприємств області: 23 визначило Мінагрополітики, 15 - обласна військова державна адміністрація.

 

Департамент агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА

 

 

 
 
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ