Правоохоронці вилучили понад 6,4 тисячі тонн мінеральних добрив та кормових добавок з росії

За матеріалами інтернет-видань 27.05.2022 502
Правоохоронці вилучили понад 6,4 тисячі тонн мінеральних добрив та кормових добавок з росії

Викрито незаконну схему постачання в Україну мінеральних добрив з РФ в обхід застосованих РНБО обмежувальних заходів щодо постачальників - російських підприємств. Повідомив 26 травня Офіс Генерального прокурора.  
Зокрема,  правоохоронцями  встановлено, що громадянин РФ зареєстрував в Україні декілька підприємств та керував ними за допомогою призначених керівників, у тому числі російських громадян. Службові особи цих підприємств, розуміючи неможливість ввезення в Україну товарів підсанкційних виробників, протягом 2020-2022 років підробляли документи на імпорт мінеральних добрив та  кормових добавок. Це дозволило ввезти в Україну, легалізувати та реалізувати незаконно ввезене майно національним споживачам на суму понад 300 млн. грн.
Такі дії завдали шкоду економіці нашої держави та забезпечили значні надходження в бюджет країни–агресора, - йдеться у повідомленні.
У ході санкціонованих обшуків, проведених в м. Києві, Хмельницькій та Вінницькій областях, виявлено та вилучено документи, що підтверджують протиправну діяльність, понад 6,4 тисяч тонн мінеральних добрив та кормових добавок, у тому числі виробництва російських компаній.
За рішенням суду на вилучені документи та товарно-матеріальні цінності накладено арешт. Загальна сума арештованого становить близько 150 млн. грн.
Досудове розслідування здійснюється Головним управлінням контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму ДЗНД СБУ.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ