Правоохоронці взялися за голову Дніпропетровської ОВА Резніченка

За матеріалами інтернет-видань 11.11.2022 791
 
фото: FB Резніченка

        Прокурори САП зареєстрували провадження після оприлюднення резонансного розслідування "УП" та "Схем" про близьку подругу керівника Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка, чиїй компанії виділили 1, 5 мільярди гривень платників податків на дороги в області.

        Джерело: пресслужба САП у відповідь на запит "Української правди" 

Дослівно: "Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за результатами опрацювання інформації, оприлюдненої у журналістських розслідуваннях "Фітнес-тренерка на мільярд. Як компанія близької подруги керівника Дніпропетровської ОДА стала найбагатшою під час війни" та "Велика відбудова. Керівник Дніпропетровщини платить бюджетні мільярди своїй супутниці – розслідування", до Єдиного реєстру досудових розслідувань 02.11.2022 внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених: 

  • ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки - ред.),
  • ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, або у великому розмірі - ред.) КК України".

       Досудове розслідування доручили детективам НАБУ.

Крім того, у відомстві повідомили, що наразі Резніченко не є підозрюваним або обвинуваченим у кримінальних провадженнях, де процесуальне керівництво здійснює САП.

Сам Резніченко на розслідування "Схем" та "УП" публічно ніяк не відреагував.

        "УП".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ