Головне свято Року - Новий рік чи Перемога?

Марина Бабич 11.11.2022 377
Головне свято Року - Новий рік чи Перемога?

За словами міського голови Києва Віталія Кличка, ніяких масових святкувань Нового року 2023 під час війни у столиці не буде. Однак, можливо, головну новорічну ялинку таки встановлять.
Втім, на сайті Київської міськради зареєстрована  петиція від Наталії Попович про недоцільність  встановлення новорічної красуні. Петиція вже зібрала 6 187 голосів. Кияни вважають, що під час повномасштабної війни не варто  встановлювати ялинку і витрачати на неї чималі кошти. Безперечно, гроші краще передати ЗСУ.  
Тепер рішення  "бути чи не бути" залежить від розгляду петиції.
У Дніпрі в магазинах вже повним ходом представлений новорічний асортимент. Втім, за повідомленням газети "Наше місто", ціни досить космічні. Приміром, можна придбати штучну ялинку висотою 60 см за ціною від 399 гривень. А лісова красуня заввишки півтора метри обійдеться в майже 2 тисячі грн. За ялинку такого ж розміру,  при наявності LED ламп, ціна зросте до 5 тис. грн.
Такі ж високі ціни  і на новорічні прикраси. Кульки маленького розміру - від 55 до 99 гривень. Набори іграшок – від 399 грн. Близько 300 гривень – невеличкі інсталяції на новорічну тематику.
Чи буде встановлена ялинка у Дніпрі, ще невідомо. Про святкове освітлення згадував заступник міського голови Михайло Лисенко в програмі місцевого телеканалу  "Васильєвський острів". Він зазначив, зокрема, що про грандіозне святкування взагалі мова не йде. Тільки про святкове освітлення та ілюмінацію міста Дніпра.

"Якщо ж ситуація в енергосистемі не вирівняється, то елементарного підсвічення міських територій та об'єктів не буде. Бо нам не потрібен пир під час чуми. Зрозуміло, що люди хочуть позитивних емоцій і свята. У нас зарезервована певна частина коштів на це. Будемо дивитися по ситуації", - підкреслив Михайло Лисенко.

Дискусія про встановлення новорічної ялинки розгорілася у Полтаві. Зазначається, що міський голова Олександр Мамай планує провести опитування щодо цього на своєму Telegram-каналі. Він повідомив, що, по-перше, якщо Кабмін заборонить таку ініціативу, то питання відпаде автоматично. Якщо це залишать за органами місцевого самоврядування, то міський голова Полтави, який має 61 тисячу підписників, поцікавиться думкою полтавців на своєму Telegram-каналі. Результати опитування  стануть вирішальними  у цій дискусії.
Думки  - на те і думки, щоб бути різними, але, впевнена,  здоровий глузд українців переважить. Бо ніяка міська ілюмінація чи святкова іграшка не подарує свята матері, син якої захищає Україну, дитині, яка залишилася сиротою через війну.  Найкращий подарунок до Нового року - це Перемога. І тоді не потрібно вирішувати, прикрашати маківку ялинки тризубом чи ні. Тоді очі у всіх українців блищатимуть сильніше за будь-які штучно красиві, запалені гірлянди. 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ