Православні свята серпня

За матеріалами інтернет-видань 31.07.2024 102
Православні свята серпня
Упродовж серпня ми відзначатимемо кілька великих церковних свят на честь Ісуса Христа. Ці свята є дуже шанованими українцями.
Найперше велике свято серпня вже 1 числа - Винесення чесних древ животворчого Хреста Господнього. На цей же день припадає вшанування пам’яті семи мучеників Маккавеєвих, матері їх Соломонії та учителя Єлеазара. 1 серпня також розпочинаємо двотижневий Успенський піст.
6 серпня – Преображення Господа Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа. У це свято за традицією звершуватимемо освячення яблук та інших плодів, що достигли, задля благословення врожаю та у подяку Богу за подані нам від землі блага.
Успіння Пресвятої Богородиці відзначатимемо 15 серпня. А наступного дня – Перенесення з Едеси до Константинополя нерукотворного образа (убруса) Господа нашого Ісуса Христа. Воно вшановує важливу подію: чудесне створення першої в історії ікони Ісуса Христа через дотик Його обличчя до полотняної тканини.

В кінці місяця – Собор преподобних отців Києво-Печерських, в Дальніх печерах спочилих (28 серпня) і Усікновення глави пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана (29 серпня). В день мученицької смерті Іоана Предтечі Церквою встановлений суворий одноденний піст.

 

Православна Церква України 

 

 

 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ