Президент Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні

За матеріалами інтернет-видань 24.08.2024 116

Українці захищають цінності, які об’єднують людей в Україні, США, та по всьому світу, «в тому числі незалежність», заявив Джо Байден

    Українці захищають цінності, які об’єднують людей в Україні, США, та по всьому світу, «в тому числі незалежність». Коли війна закінчиться, Україна залишатиметься вільною та суверенною країною, – таку заяву зробив президент Сполучених Штатів Джо Байден 23 серпня з нагоди прийдешнього Дня Незалежності України.

   «Я говорив із президентом Зеленським сьогодні, аби підтвердити це послання і висловити непохитну підтримку Америки народу України. Упродовж двох із половиною років вони відбивають лютий натиск росії, зокрема, звільнивши понад половину території, яку російські війська захопили в перші дні (повномасштабної – ред.) війни», – заявив Байден.

   "Радіо "Свобода".

   Він додав, що українці захищають цінності, які об’єднують людей в Україні, США, та по всьому світу, «в тому числі незалежність».

   «Тому я пишаюся, що ми сьогодні оголосимо новий пакет військової допомоги для України на 145 мільйонів доларів. До нього входять ракети для протиповітряної оборони, щоб захистити цивільну інфраструктуру України, антидронове обладнання та протитанкові ракети, аби протидіяти російській тактиці, що розвивається, на полі бою, а також боєприпаси для солдат на передовій та мобільні ракетні системи, аби їх захистити», – йдеться в заяві президента США.

   Він також нагадав про санкції проти близько 400 юридичних та фізичних осіб, які Вашингтон запровадив сьогодні у зв’язку із російською агресією проти України.

   Віцерезидентка США Камала Гарріс змагатиметься за пост президента країни замість Джо Байдена як кандидатка від Демократичної партії. 23 серпня, прийнявши номінацію від партії на президентські вибори 2024 року, вона пообіцяла продовжувати військову підтримку України й посилювати НАТО.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ