Причиною польських мітингів є недостатня рентабельність виробництва, - думка польського експерта

За матеріалами інтернет-видань 29.02.2024 384
Причиною польських мітингів є недостатня рентабельність виробництва, - думка польського експерта

У той час,  як польські фермери висловлюють своє невдоволення 27 лютого під час великої акції протесту у Варшаві, того ж дня у Брюсселі Європарламент проголосував за новий закон про відновлення природи, т.зв. Закон про відновлення природи (NRL). Про це зазначив польський професор Бенедикт Пеплінський з Університету природничих наук у Познані, пише farmer.pl.
Він, зокрема, зауважив, що закон спрямований на відновлення 20 відсотків природи. Саме країни ЄС повинні відновити не менше 30% середовищ проживання в поганому стані до 2030 року, 60 відсотків -  до 2040 року і 90 відсотків -  до 2050 року.

"По-друге, 26 лютого було зроблено ще один крок до продовження безмитної торгівлі Європейського Союзу з Україною до червня 2025 року. Комітет з питань сільського господарства та сільського розвитку Європейського парламенту (AGRI) погодився лібералізувати торгівлю з Україною на наступний рік. Підсумовуючи, «собаки гавкають, а караван іде», - зауважив експерт.

На його думку, причина польських заворушень - це недостатня рентабельність власного виробництва. Вона зумовлена, зокрема, надмірним імпортом агропродовольчої продукції з України.

Бенедикт Пеплінський підкреслив в інтерв’ю, що фермери Польщі за останні місяці відчули падіння цін на рослинну сировину до рівня перед вторгненням Росії в Україну, але їм залишилися приблизно в 2-3 рази вищі ціни на добрива, подвоєння цін на електроенергію, приблизно на 30 відсотків підвищення цін на паливо та приблизно на 20 відсотків підвищення цін на засоби захисту рослин.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ