Принцип «всі бачать все» - потужний антикорупційний запобіжник

За матеріалами інтернет-видань 14.04.2023 302
Принцип «всі бачать все» - потужний антикорупційний  запобіжник

На порталі data.gov.ua. та в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва знову доступні відкриті дані. Повідомило Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.
Як зазначається, громадськість знову має доступ до інформації про забудови у своїх громадах на порталах ЄДЕССБ та data.gov.ua, де доступні: мапа будівництва, відображаються нещодавно видані дозволи на проведення будівельних робіт, відомості з конкретного об’єкта будівництва та інформація про будівництво за адресами. Відкритість такої інформації  є потужним антикорупційним запобіжником та дозволяє системно контролювати прозорість процесу відбудови.
Через повномасштабне  вторгнення публікація відкритих даних була призупинена в цілях безпеки. Наразі у координації з правоохоронними органами було прийнято рішення про відкриття частини інформації для громадськості.
За словами Голови Агентства Mustafa Nayyem, принцип “всі бачать все” лежить в основі процесу відновлення та масштабної післявоєнної відбудови України.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ