Прискорена приватизація: погодження передачі об'єктів за 10 днів

Новини компаній 13.09.2022 346

Уряд прискорив процедуру передачі державних підприємств в управління Фонду держмайна для їх подальшої приватизації. Повідомило Міністерство економіки України.
Зазначається, що тепер ініціатива передачі таких об’єктів може належати не лише органам, які ними управляють, але й Кабінету Міністрів, Мінекономіки та Фонду держмайна.
Відповідні проекти рішень Уряду розроблятиме Міністерство економіки. Погоджуватиме їх в триденний термін з Мінфіном і Держстатом та протягом семи днів передаватиме на розгляд Кабміну. Якщо у встановлений строк орган, який управляє активом не погоджує пропозиції з передачі об’єкту – вони передаватимуться Уряду без його погодження.

«Раніше бюрократичні процедури значно затягували процес передачі об’єктів зі сфери відання окремих держустанов до управління Фонду. Тепер ми прибираємо ці перепони. Об’єкт буде максимально швидко взятий Фондом держмайна в управління з подальшою його підготовкою до проведення відкритого та конкурентного аукціону», - наголосила Перший віцепрем'єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ