Про безоплатні медичні послуги для пацієнток з раком молочної залози

За матеріалами інтернет-видань 20.10.2022 418
Про безоплатні медичні послуги для пацієнток з раком молочної залози

20 жовтня -  день боротьби із захворюванням на рак молочної залози. Це одна з найбільш поширених  жіночих онкологічних хвороб.
За даними НСЗУ Національна служба здоров'я України , безоплатна допомога пацієнтці з раком молочної залози в межах Програми медичних гарантій включає:
- інструментальну та лабораторну діагностику;
Йдеться про лабораторні аналізи та інструментальні дослідження, зокрема МРТ, КТ, УЗД.
- хірургічні операції;
Хірургічні операції із знеболенням на всіх етапах діагностики та лікування,  анестезія, необхідні лабораторни та інструментальні дослідження, а також післяопераційне відновлення також входить у безоплатний перелік послуг.
проведення радіотерапії та хіміотерапії в стаціонарних та амбулаторних умовах
Пацієнтка отримує хіміотерапевтичне чи радіологічне лікування безоплатно незалежно від того, чи буде воно проведено в амбулаторних чи в стаціонарних умовах.  Медзаклади мають забезпечити пацієнту всі медичні вироби, витраті матеріалів та лікарські засоби, необхідні для надання послуги.

Пацієнтки у стаціонарі забезпечуються безоплатними ліками, що включені до Національного переліку. Це базовий перелік основних лікарських засобів, які закуповують самі лікарні. Перевірити, чи входять призначені препарати до Нацпереліку можна на сайті або у мобільному додатку “Ліки Контроль”.


Важливо знати, що пацієнтки з онкологією можуть отримати у медичному закладі дороговартісні препарати, які закуповує держава. Перелік ліків за посиланням.
Перевірити їх наявність у закладі можна за допомогою сервісу Є-ліки https://eliky.in.ua/.
Перелік наявних ліків медзаклади мають публікувати на своїх сайтах та інформаційних стендах в приміщенні лікарні.
Відповідають за розподіл ліків у регіонах обласні департаменти охорони здоров’я. Тож вони можуть надати інформацію про те, чи наявні ліки та в яких закладах.
Коли пацієнт з онкологією досягає ремісії, його супровід також безоплатний за Програмою медичних гарантій.

Пацієнти з онкологією, які переїхали в інші регіони країни через бойові дії, можуть отримати необхідну їм медичну допомогу безоплатно в інших медичних закладах країни. Жодних обмежень через місце реєстрації чи проживання немає. Актуальний перелік закладів можна дізнатися за телефоном 16-77.

Інформацію в доступній формі про безоплатні медичні послуги для пацієнток з раком молочної залози можна також в чатботі “Лікуйся” у Telegram https://t.me/likuysia_bot


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ