Про оновлені правила подання повідомлення про прийняття на роботу

За матеріалами інтернет-видань 25.01.2022 655

24 січня у Дніпрі представники інспекції з питань праці міськради розповіли про нові правила подання повідомлення про прийняття на  роботу. Інформує пресслужба Дніпровської міськради.

Як зазначив заступник начальника відділу бухгалтерської та кадрової роботи інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради Вадим Панков, від 1 січня 2022 року мінімальна заробітна плата становить 6500 грн. (у погодинному розмірі – 39 грн. 26 коп.). Усі роботодавці мають сплачувати робітникам зарплатню, не меншу мінімальної.

«А от щодо подання повідомлень про прийняття на роботу за новими правилами, то відтепер буде дві форми: одна – така ж сама,  як і в попередні роки, а друга – повідомлення про прийняття працівника за гіг-контрактом (система роботи, коли співробітників не приймають у штат, а запрошують на конкретні проєкти, де вони у визначені строки вирішують поставлені завдання). Для   прикладу – ІТ-спеціалісти. Раніше вони працювали як ФОПи та не мали соціальних гарантій, тепер держава потурбувалася про них», – підкреслив Вадим Панков.

Він додав, що за новим законом (постанова від 28 грудня 2021 року № 1392) дві форми може подавати як працедавець, так і резидент «Дія Сіті». Подавати можна як в електронному вигляді, так і в паперовому.

«Якщо вам виплачують заробітну плату, меншу мінімальної, звертайтесь до інспекції з питань праці та зайнятості населення за адресою: вул. Старокозацька, 52, кабінет 360. Або пишіть на електрону пошту work@dniprorada.gov.ua , або на фейсбук https://www.facebook.com/workdniprorada/)», -  у підсумку наголосив Вадим Панков.

Теги: Дніпро

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ