Проблемні питання молочної галузі обговорили виробники з владними структурами України

За матеріалами інтернет-видань 10.01.2022 700

Наприкінці минулого року відбулося засідання робочої групи з питань розвитку молочної галузі. У ньому взяли участь представники галузевих асоціацій з виробництва молока, переробних підприємств, наукових установ, провідних експертів галузі, а також Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, Офісу Президента України та обласних державних адміністрацій. Тоді було ініційовано розробку стратегічного документу з розвитку молочної галузі до 2030 року та відповідного плану дій. Як зазначив Тарас Висоцький, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, над цим документом варто попрацювати, щоб це була фактично дорожня карта розвитку галузі з конкретною концепцією та планом дій.

У ході чергового обговорення програми розвитку молочного сектору та переробної галузі до 2030 року представники молокопереробних підприємств висловлили занепокоєння щодо питання якості молока - сировини, а виробники молока – стосовно не зниження закупівельних цін на молоко.

У результаті сторони спільно працюватимуть над пропозиціями  стосовно розробки стратегічного документу з розвитку молочної галузі до 2030 року, а також інструментів державної підтримки молочної галузі та пропозицій до проекту Закону України «Про внутрішню торгівлю».


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ