Шахрай з Харківщини продав 4 неіснуючі трактори фермерам

За матеріалами інтернет-видань 09.01.2022 379

Безробітний житель Харкова розмістив на OLX оголошення про продаж міні-трактора Dong Feng  за привабливо низькою ціною, такої техніки не мав і постачати її покупцям не мав наміру.

Незабаром із ним зв'язався фермер із Рівненської області, який висловив бажання придбати трактор. Обговоривши деталі угоди, сторони домовилися про передоплату 50% на картку продавця, що становило 27 тисяч гривень. Того ж дня фермер перерахував гроші, а шахрай зняв їх через банкомат в одному із супермаркетів Харкова. Цього ж дня трактором зацікавився ще один покупець із Житомира, який на тих самих умовах перерахував на карту зловмисника 27 тисяч гривень.


Через 3 тижні ситуація повторилася: цього разу жертвою шахрая став фермер із Коростеня, який заплатив за неіснуючий трактор 27,9 тисячі гривень передоплати.

Оцінивши належним чином потенціал обраної ніші, шахрай вирішив розмістити на OLX нове оголошення - цього разу, про продаж міні-трактора Kubota B3520.

Чекати довго не довелося – незабаром знайшовся новий покупець із Харківської області, людина перевела за неіснуючий трактор на карту 20 тисяч гривень.


Тим часом на підставі заяв потерпілих було порушено кримінальне розслідування і правоохоронці вручили шахраю письмову підозру. Допитаний у скоєних діях щиро зізнався, після чого... подався в бігу.

Коли правоохоронцям вдалося нарешті затримати шахрая, вони вже не були такі впевнені в щирості його каяття та перспективах виправлення. З огляду на зростання ризику ухилення від правосуддя, підозрюваного було взято під варту та поміщено до слідчого ізолятора Харкова.

Умовою виходу на волю суд визначив внесення застави у розмірі 181,6 тисячі гривень, які безробітний шахрай навряд чи відшукає, перебуваючи в СІЗО.

Суд інкримінує підозрюваному порушення ч.3 ст. 190 КК (шахрайство, вчинене повторно, з використанням електронно-обчислювальної техніки). Санкції цієї статті передбачають ув'язнення терміном від 3 до 8 років. Наразі слідство триває.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ