Продаж землі до 10 тисяч га в «одні руки» аграрії намагаються зупинити петицією

За матеріалами інтернет-видань 07.11.2023 456
Продаж землі до 10 тисяч га в «одні руки» аграрії намагаються зупинити петицією

Очільник Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун став автором електронної петиції про захист українського села, де йдеться про продаж земельних ділянок з 1 січня 2024 року «в одні  руки» зі 100 до 10000 гектарів. Вона оприлюднена 3 листопада і набрала вже понад 6,5 тисяч голосів з необхідних 25 тисяч.
У петиції, зокрема, зазначається:

"Пане Президенте, ви заявляли: “малий і середній бізнес — це основа економіки, що створює понад 60% ВВП, 7 млн робочих місць та майже 40% податкових надходжень”. Саме аграрії – представники бізнесу, які забезпечують економічну життєдіяльність країни з перших днів війни.
У аграріїв немає коштів, а тому збільшення ліміту с/г земель у власності, за нинішніх умов, призведе до скупівлі землі за безцінь олігархами та корупціонерами. Тому, сьогодні вкрай важливо зберегти аграріїв, які останнє віддають на підтримку ЗСУ, а не тих, хто заробляє на корупції та війні.
Ми закликаємо залишити до закінчення війни та ще на два роки після перемоги чинний ліміт на купівлю у 100 гектарів землі в «одні руки» як для юридичних, так і для фізичних осіб".

Збір підписів триває, залишилося 89 днів для її підтримки аграріями.

Підтримати петицію 👉https://petition.president.gov.ua/petition/209616

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ