«Прогнозую, що сої цього року Дніпропетровщина посіє більше, ніж торік», - Владислав Черчель

За матеріалами інтернет-видань 21.03.2024 417
«Прогнозую, що сої цього року Дніпропетровщина посіє більше, ніж торік», - Владислав Черчель

Як повідомив директор Інституту зернових культур Національної академії аграрних наук України Владислав Черчель, першими в Дніпропетровській області стартували з посівною кампанією Павлоградщина та Криворіжжя. Нікопольщина, як традиційний лідер початку весняних сільгоспробіт, затрималася через нестихаючі ворожі остріли. Про це  пише «ПроАгро Груп» з посиланням на Agravery.
На думку Владислава Черчеля, кліматичні зміни та ринкова ситуація вплинули на карту посівів в регіоні. Очікується зменшення площ озимого ячменю, збільшення олійних культур.
Науковець вважає, що клімат для посівів за останні кілька років в Україні став більш сприятливим.

"Вже у середині лютого в полях почали підживлювати озимину. Наразі сіють ярий ячмінь і горох. Температурні показники сприяють гарним майбутнім врожаям. Вцілому озимина в дуже задовільному стані, і можна очікувати на непоганий врожай.
Минулого року наш регіон посіяв дуже багато сої, її зібрали понад 20 тис. тонн. Зазвичай не збирали в такій кількості. Саме на неї була гарна ціна. Тому, прогнозую, що і цьогоріч її посіють може навіть ще більше. Окрім того, акценти робитимуть на соняшник. І урожай пшениці буде теж доволі непоганим, минулоріч ми зібрали її понад 2 млн. тонн. Зменшуються площі посівів під кукурудзу, на жаль, аграрії сьогодні змушені її продавати в збиток», – розповів Владислав Черчель.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ