Прокуратура привітала київського мера доповідною... про масштаби крадівництва його підлеглими

За матеріалами інтернет-видань 21.07.2024 128

 

Віталій Кличко прокуратура Києва статистика злочини

Прокурори обрали небанальний спосіб, щоб "привітати" Віталія Кличка з днем народження - оприлюднили статистику по його підлеглих

Київська міська прокуратура знайшла оригінальний спосіб привітати Віталія Кличка з днем народження. У п'ятницю, 19 липня, меру Києва виповнилось 52 роки - і у цей самий день столичні прокурори вирішили оприлюднити статистику по результатах розслідування зловживань, що були вчинені підлеглими Віталія Кличка. З цифр, що їх опублікували прокурори, випливає, що у КМДА досі крали приблизно півмільярда гривень на рік, а у 2024-му йдуть з випередженням цього графіку.

Загальна сума збитків з боку зловживань, скоєних посадовцями КМДА уже цього року, становить понад 1 млрд грн. Водночас, у столичних судах вже зараз розглядається 156 проваджень з цього приводу лише за 2023-2024 роки. Про це йдеться у інформаційному повідомленні у Telegram-каналі Київської міської прокуратури.

Прокурори конкретизують: 2023 року було завершено досудове розслідування та передано до суду обвинувальні акти у 80 кримінальних провадженнях стосовно 97 обвинувачених. Серед них - 49 службових осіб з КМДА та КП міста, утворених Київрадою (більшість - керівники). 17 осіб - з райадміністрацій (більшість також з керівного складу), і ще 27 людей - представники компаній-підрядників.

"Крім того, у 2023 році у 14 кримінальних провадженнях, в яких на цей час не закінчено досудове розслідування, повідомлено про підозру 23 особам, з яких 15 - службовим особам КМДА та КП, і 8 - суб'єктів господарювання", - зазначили у прокуратурі Києва.

Цікаво, що 2024 року міські посадовці розкрадають кошти міської громади навіть з випередженням строків. Так, за півроку вже передані до суду 76 обвинувальних актів щодо 87 обвинувачених:

  • 60 службових осіб КМДА (50 - керівники);
  • 14 осіб з РДА (10 - керівники);
  • 13 осіб з підприємств-контрагентів чи підрядників.

Також прокурори додають, що 2024 року зросли суми збитків. Так, у кримінальних провадженнях, обвинувальні акти в яких скеровано до суду у 2023 році, встановлено збитки на загальну суму понад 510 млн грн. А лише за півроку у 2024 році - вже аж на 554 млн грн.

Від закупівлі генераторів до виїзду родичів чиновників за кордон: справи щодо посадовців у Києві

Днями Інформатор розповідав, що Київська міська прокуратура розпочала розслідування за заявою, яку подав омбудсмен Дмитро Лубінець. Йдеться про схему виїзду за кордон родичів столичних чиновників. Також правоохоронці перевірять інформацію уповноваженого з прав людини про те, що жодна з цих осіб не повернулася до України.

Також повідомляється, що Київська міська прокуратура направила до Подільського райсуду Києва обвинувальний акт щодо директора департаменту муніципальної безпеки Київради. Йому інкримінують розтрату бюджетних коштів на закупівлі генераторів.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ